World War III - poradniki

Moderator: Sztab

Awatar użytkownika
fr1maN666
Articles: 0
Reactions:
Posty: 4123
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Lokalizacja: Kraśnik

World War III - poradniki

Post autor: fr1maN666 »

Obrazek
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

Wczoraj odkryłem, że fragi/błyskowe można strzelać na podłodze i odlatują od Ciebie :D
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

https://www.reddit.com/r/WorldWar3Commu ... tuttering/



Engine.ini:

//jcStani's FPS Config v0.3
How To Use
First open run and type %appdata%
It opens you up to Roaming click back to AppData in the top
Once your there follow this path to your Engine file
\AppData\Local\WW3\Saved\Config\WindowsNoEditor
Now remove your old Engine file and put this one
Thats it happy fragging:)
Updated 11/1/2018

[Core.System]
Paths=../../../Engine/Content
Paths=%GAMEDIR%Content
Paths=../../../WW3/Plugins/AnimationExtender/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/ImpostorBaker/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/BlueprintMaterialTextureNodes/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/Wwise/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/CryptoKeys/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DatasmithContent/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Media/MediaCompositing/Content

[/script/engine.renderersettings]
r.DefaultFeature.MotionBlur=False
r.LightFunctionQuality=0
r.ShadowQuality=0
r.Shadow.CSM.MaxCascades=1
r.Shadow.MaxResolution=512
r.Shadow.RadiusThreshold=0.1
r.Shadow.DistanceScale=2
r.Shadow.CSM.TransitionScale=1
r.DistanceFieldShadowing=0
r.DistanceFieldAO=0
r.DepthOfFieldQuality=0
r.RenderTargetPoolMin=300
r.LensFlareQuality=0
r.SceneColorFringeQuality=0
r.EyeAdaptationQuality=0
r.BloomQuality=0
r.FastBlurThreshold=0
r.Upscale.Quality=0
r.TonemapperQuality=0
r.LightShaftQuality=0
r.TranslucencyLightingVolumeDim=24
r.RefractionQuality=0
r.SSR.Quality=0
r.SceneColorFormat=3
r.TranslucencyVolumeBlur=0
r.MaterialQualityLevel=0
r.SSS.Scale=0
r.SSS.SampleSet=0
r.EmitterSpawnRateScale=0.75
r.Streaming.MipBias=2.5
r.MaxAnisotropy=0
r.DetailMode=0
r.AmbientOcclusionLevels=0
r.TranslucentLightingVolume=0
r.Streaming.Boost=0
r.Streaming.PoolSize=0
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
r.Streaming.DefragDynamicBounds=1
r.FinishCurrentFrame=0
r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True
r.CreateShadersOnLoad=1
r.Shaders.Optimize=1
r.Shaders.FastMath=1
r.UseShaderCaching=1
r.UseShaderPredraw=1
r.AccelPredrawBatchTime=0
r.Streaming.FramesForFullUpdate=60
Awatar użytkownika
fr1maN666
Articles: 0
Reactions:
Posty: 4123
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Lokalizacja: Kraśnik

Re: World War III - poradniki

Post autor: fr1maN666 »

versedii pisze:https://www.reddit.com/r/WorldWar3Community/comments/9tgye7/ww3_fps_guide_to_optimization_reduce_stuttering/



Engine.ini:

//jcStani's FPS Config v0.3
How To Use
First open run and type %appdata%
It opens you up to Roaming click back to AppData in the top
Once your there follow this path to your Engine file
\AppData\Local\WW3\Saved\Config\WindowsNoEditor
Now remove your old Engine file and put this one
Thats it happy fragging:)
Updated 11/1/2018

[Core.System]
Paths=../../../Engine/Content
Paths=%GAMEDIR%Content
Paths=../../../WW3/Plugins/AnimationExtender/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/ImpostorBaker/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/BlueprintMaterialTextureNodes/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/Wwise/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/CryptoKeys/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DatasmithContent/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Media/MediaCompositing/Content

[/script/engine.renderersettings]
r.DefaultFeature.MotionBlur=False
r.LightFunctionQuality=0
r.ShadowQuality=0
r.Shadow.CSM.MaxCascades=1
r.Shadow.MaxResolution=512
r.Shadow.RadiusThreshold=0.1
r.Shadow.DistanceScale=2
r.Shadow.CSM.TransitionScale=1
r.DistanceFieldShadowing=0
r.DistanceFieldAO=0
r.DepthOfFieldQuality=0
r.RenderTargetPoolMin=300
r.LensFlareQuality=0
r.SceneColorFringeQuality=0
r.EyeAdaptationQuality=0
r.BloomQuality=0
r.FastBlurThreshold=0
r.Upscale.Quality=0
r.TonemapperQuality=0
r.LightShaftQuality=0
r.TranslucencyLightingVolumeDim=24
r.RefractionQuality=0
r.SSR.Quality=0
r.SceneColorFormat=3
r.TranslucencyVolumeBlur=0
r.MaterialQualityLevel=0
r.SSS.Scale=0
r.SSS.SampleSet=0
r.EmitterSpawnRateScale=0.75
r.Streaming.MipBias=2.5
r.MaxAnisotropy=0
r.DetailMode=0
r.AmbientOcclusionLevels=0
r.TranslucentLightingVolume=0
r.Streaming.Boost=0
r.Streaming.PoolSize=0
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
r.Streaming.DefragDynamicBounds=1
r.FinishCurrentFrame=0
r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True
r.CreateShadersOnLoad=1
r.Shaders.Optimize=1
r.Shaders.FastMath=1
r.UseShaderCaching=1
r.UseShaderPredraw=1
r.AccelPredrawBatchTime=0
r.Streaming.FramesForFullUpdate=60


Sprawdzałeś ?
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Panowie, kupiłem to WW3, ale mam problem z odpaleniem. Mianowicie po ekranie ladowania nastepuje black screen i nic sie absolutnie nie dzieje, nawet nie ma muzyki z menu. Ktoś coś poradzi ?
sp0q
Articles: 0
Reactions:
Posty: 3839
Rejestracja: 05 kwie 2015, 22:02
Lokalizacja: Twoja matka

Re: World War III - poradniki

Post autor: sp0q »

Refund.
Call me GypsyMalaga. Prepare your anus for boarding.
snufkin90 pisze:spoq.... Ty jesteś jak japońskie pornole...
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

WillNR pisze:Panowie, kupiłem to WW3, ale mam problem z odpaleniem. Mianowicie po ekranie ladowania nastepuje black screen i nic sie absolutnie nie dzieje, nawet nie ma muzyki z menu. Ktoś coś poradzi ?



A ekran Connecting to WW3 network masz?

Spróbuj zrobić grę do okna jak masz ten czarny.

Generalnie pierwszy raz słyszę o tym problemie, poszukam czegoś.

Logi by się też przydały jakbyś wrzucił.
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Właśnie po ekranie loading co jest tych dwóch sołdatów nie mam nic. Czarny ekran i tyle. Nie ma zadnego napisu connecting czy coś...
A i alt + enter do okna nie daje nic.
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

Zweryfikuj pliki przez Steam na start.

A ile czekales na tym czarnym ekranie?
Czy wybrales region czy po prostu auto? Jak uruchamiasz gre z biblioteki wybierz EU servers.
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Auto. Weryfikowalem pliki i nic
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

Ile czekosz na tym ekranie czarnym?

Zostaw to na jakies 5-10 minut niech se chodzi.

Wybierz stricte EU serwery z biblioteki jak startujesz grę.
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Ruszyło :) po 20 min co prawda ale weszlo do menu
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Ok, teraz inny problem. Gra jest niegrywalna. Nawet w menu się przycina, a po załadowaniu mapy to juz wogóle... Nie wiem w czym tkwi problem, bo stery mam najnowsze, ustawienia pomieszane high z medium a mój komp :
Fx8350 ,r9280x 8gb ram ...
Jakieś pomysły ? Bo już mi trochę ręce opadają do tego...

Edit:
Nawet na low jak poustawiałem to spadki do 8 klatek i podobne cuda . Do tego gra wtedy wygląda jak kupa. Jest w tym momencie niegrywalna dla mnie.
sp0q
Articles: 0
Reactions:
Posty: 3839
Rejestracja: 05 kwie 2015, 22:02
Lokalizacja: Twoja matka

Re: World War III - poradniki

Post autor: sp0q »

sp0q pisze:Refund.
Call me GypsyMalaga. Prepare your anus for boarding.
snufkin90 pisze:spoq.... Ty jesteś jak japońskie pornole...
Awatar użytkownika
fr1maN666
Articles: 0
Reactions:
Posty: 4123
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Lokalizacja: Kraśnik

Re: World War III - poradniki

Post autor: fr1maN666 »

No niestety Twój proc to średniowiecze i 8 Gb Ramu to trochę mało do tej gry. No i niestety ale to early access - optymalizacja jest pizdowata.
Obrazek
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

Performance Boost opcje masz włączone w Video?
Awatar użytkownika
WillNR
Articles: 0
Reactions:
Posty: 354
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Post autor: WillNR »

Włączone. Może i proc średniowiecze, ale jakoś bf V i inne gry chodzą bez problemu i przycinek. Dlatego o to się wkurwiam.
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1770
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: World War III - poradniki

Post autor: versedii »

wlacz manualne pliki stronicowania 8-12GB, najlepiej na SSD
Awatar użytkownika
snufkin90
Articles: 0
Reactions:
Posty: 639
Rejestracja: 03 lis 2015, 16:43
Lokalizacja: Łęczna
Kontakt:

Re: World War III - poradniki

Post autor: snufkin90 »

Panowie, jeżeli macie problemy z grą WW3 to ustawcie wszystkie pliki *.exe w folderze gry i launchera w trybie zgodności jako administrator. U mnie dało to pozytywny efekt.
ODPOWIEDZ