monitor

Moderator: Sztab

Awatar użytkownika
Chemo
Articles: 0
Reactions:
Posty: 310
Rejestracja: 11 maja 2015, 23:26
Lokalizacja: Kutno

Re: monitor

Post autor: Chemo »

https://www.x-kom.pl/p/502255-monitor-l ... hdr10.html Ten, ten i tylko ten. Jeden z najlepszych monitorów do 2000 zł, ba 2500zł. Sam go mam od niedawna i jestem pozytywnie zachwycony 2k przy 27 calach robi fajną robotę w Cyberpunk i innych grach. Nie wspominając o HDR które naprawdę ładnie wygląda i w grach z obsługą HDR czujesz jakbyś grał w bardziej ożywioną grę.
Polecam poczytać o nim na PurePC, PClab i Benchmarku bo to naprawdę jeden z najlepszych monitorów w tej cenie.
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1766
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: monitor

Post autor: versedii »

odswiezam temat bo chlopaki tu widze rzucili niezlymi rzeczami ale ja nie chce jednego jebacza.

Szukam czegos takiego https://www.amazon.com.au/AOC-CQ27G2-Cu ... D0YWZGY49R

ale zeby to gówno obsługiwało GSYNC a nie Freesync od AMD.

znalazłem https://au.aoc.com/product_5840_Q27G2S_ ... TRALIA.php ale jest dostępny tylko w australi XDDDDDDDDDDD

jak ktoś ma coś, żeby poskładać 27"-33" w (triples) z małymi ramkami to chętnie obejrzę
Awatar użytkownika
Figimli
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1238
Rejestracja: 24 kwie 2015, 18:22
Lokalizacja: polska

Re: monitor

Post autor: Figimli »

docelowo wzialem to. moze nie ideal ale sprawdza sie dobrze. ramka tyci ale dodatkowo 5-6 mm czarnego ekranu gora i boki.
GS dziala
https://www.morele.net/monitor-iiyama-g ... b1-977449/

P.S wybralem bo czarne w nocy jest mocno ciemna a nie szare :)
Awatar użytkownika
TeGies
Articles: 0
Reactions:
Posty: 849
Rejestracja: 31 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Re: monitor

Post autor: TeGies »

Gratuluję Adam, moim zdaniem iiyama wymiata - a ta seria szczególnie.
˙zsıʍoɯ ɯʎzɔ o 'ɐıɔǝɾod zsɐɯ ǝıu ıʞodop 'ǝʇsoɹd ʇsǝɾ oʞʇsʎzsʍ
ig0r_vonfluflu
Articles: 0
Reactions:
Posty: 780
Rejestracja: 06 kwie 2015, 20:57
Lokalizacja: Poznań

Re: monitor

Post autor: ig0r_vonfluflu »

Bardzo dobry wybór. Sam go mam i jestem bardzo zadowolony. Nawet po długim graniu nie doskwiera mi ból głowy. Przy starym monitorze była to norma. Oby Ci służył
Obrazek
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1766
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: monitor

Post autor: versedii »

Figimli pisze:docelowo wzialem to. moze nie ideal ale sprawdza sie dobrze. ramka tyci ale dodatkowo 5-6 mm czarnego ekranu gora i boki.
GS dziala
https://www.morele.net/monitor-iiyama-g ... b1-977449/

P.S wybralem bo czarne w nocy jest mocno ciemna a nie szare :)



Hmm tylko to jest WQHD i trochę lipa do triples bo to jest O WIELE więcej pixeli dla biednego 2070s.

Czyy iyama ma coś w ofercie takiego samego ale 1080p?

Ramki tutaj naprawdę są spoko, chodzi tylko o boczne.
Awatar użytkownika
Figimli
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1238
Rejestracja: 24 kwie 2015, 18:22
Lokalizacja: polska

Re: monitor

Post autor: Figimli »

versedii pisze:
Figimli pisze:docelowo wzialem to. moze nie ideal ale sprawdza sie dobrze. ramka tyci ale dodatkowo 5-6 mm czarnego ekranu gora i boki.
GS dziala
https://www.morele.net/monitor-iiyama-g ... b1-977449/

P.S wybralem bo czarne w nocy jest mocno ciemna a nie szare :)



Hmm tylko to jest WQHD i trochę lipa do triples bo to jest O WIELE więcej pixeli dla biednego 2070s.

Czyy iyama ma coś w ofercie takiego samego ale 1080p?

Ramki tutaj naprawdę są spoko, chodzi tylko o boczne.

tak ma to samo z 1080p
ramki takie lipne boki i gora. dol jest ok ale da sie przezyc
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1766
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: monitor

Post autor: versedii »

Figimli pisze:
versedii pisze:
Figimli pisze:docelowo wzialem to. moze nie ideal ale sprawdza sie dobrze. ramka tyci ale dodatkowo 5-6 mm czarnego ekranu gora i boki.
GS dziala
https://www.morele.net/monitor-iiyama-g ... b1-977449/

P.S wybralem bo czarne w nocy jest mocno ciemna a nie szare :)



Hmm tylko to jest WQHD i trochę lipa do triples bo to jest O WIELE więcej pixeli dla biednego 2070s.

Czyy iyama ma coś w ofercie takiego samego ale 1080p?

Ramki tutaj naprawdę są spoko, chodzi tylko o boczne.

tak ma to samo z 1080p
ramki takie lipne boki i gora. dol jest ok ale da sie przezyc


Dalbys rade wrzucic fote z telefonu jak to wyglada? Foty ze sklepu jedno, jak to wygląda w rzeczywistosci to co innego
Awatar użytkownika
Figimli
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1238
Rejestracja: 24 kwie 2015, 18:22
Lokalizacja: polska

Re: monitor

Post autor: Figimli »

versedii pisze: 10 wrz 2021, 1:20
Figimli pisze:
versedii pisze:

Hmm tylko to jest WQHD i trochę lipa do triples bo to jest O WIELE więcej pixeli dla biednego 2070s.

Czyy iyama ma coś w ofercie takiego samego ale 1080p?

Ramki tutaj naprawdę są spoko, chodzi tylko o boczne.
tak ma to samo z 1080p
ramki takie lipne boki i gora. dol jest ok ale da sie przezyc
Dalbys rade wrzucic fote z telefonu jak to wyglada? Foty ze sklepu jedno, jak to wygląda w rzeczywistosci to co innego
a co chcesz za fotke to ci zrobie. mam milion czasu teraz
Awatar użytkownika
Kuchorz
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1725
Rejestracja: 02 kwie 2015, 11:25
Lokalizacja: TGS-Clan.pl

Re: monitor

Post autor: Kuchorz »

Mam taki sam monitor jak Figi, nie pamiętam już o jakich ramkach wspominał. Przestałem na nie zwracać uwagę szybciej niż sobie przypomniałem o tym, że są... Mają coś takiego w 1080p w 144hz i 165hz. Jeśli o mnie chodzi to w monitorze nie podobają mi się dwie rzeczy: głośnik, z którego i tak nie korzystam(jest wręcz żałośnie słaby), oraz czas wyświetlania ustawień(szybko znikają, więc jak ktoś jeszcze nie wie jak się po nich poruszać, może się irytować na początku przy ustawianiu pod siebie). Generalnie brałbym w ciemno drugi raz. Dobry sprzęt.
Podróż jest jak gra... Zawsze towarzyszy jej korzyść albo strata, i to zwykle z nieoczekiwanej strony...
Awatar użytkownika
Figimli
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1238
Rejestracja: 24 kwie 2015, 18:22
Lokalizacja: polska

Re: monitor

Post autor: Figimli »

haha to on ma glosniki ?? nawet nie sprawdzalem i nie wiedzialem.
versedii
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1766
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Lokalizacja: w dupie a nie na 1 stronie google

Re: monitor

Post autor: versedii »

Poszedłem w Della trzeciego 1440p 75Hz we FreeSyncu.

MI to starcza i tak więcej niż 75FPSów na 3x1440p się nie wyciaganie. Wygląda przezajebiście.
Awatar użytkownika
Kuchorz
Articles: 0
Reactions:
Posty: 1725
Rejestracja: 02 kwie 2015, 11:25
Lokalizacja: TGS-Clan.pl

Re: monitor

Post autor: Kuchorz »

Oj Tadzik, Tadzik...... Skoro jesteś zadowolony...:P
Podróż jest jak gra... Zawsze towarzyszy jej korzyść albo strata, i to zwykle z nieoczekiwanej strony...
ODPOWIEDZ